Dokumenttielokuva Nälkä esitys la 6.5. klo 14 Werstaalla

Ikärajarajasymboli "kielletty alle 18-vuotiailta"  Voi aiheuttaa ahdistusta -merkintä, hämähäkin kuva.

Nälänhätä Volgalla ja Uralilla tappoi 1920-luvulla vähintään viisi miljoonaa ihmistä. Suuri joukko ihmisiä pelastui nälkäkuolemalta muun muassa Fridtjof Nansenin ja muiden toimijoiden länsimaista toimittaman ruoka-avun ansiosta.

Maksim Kurnikovin, Aleksandr Arhangelskin ja Tatjana Sorokinan ohjaama dokumenttielokuva Nälkä (2022) vaalii tämän traagisen historiallisen ajanjakson muistoa. Venäjän nykyinen valtiojohto ei kuitenkaan tahdo muistella länsimaista ruoka-apua tai vaikeita historiallisia ajanjaksoja. Dokumenttielokuvan Nälkä esittäminen Venäjällä on estetty.

Suomessa asuvista venäläisistä toisinajattelijoista ja heidän ystävistään koostuva Tampere sotaa vastaan -ryhmä järjestää dokumenttielokuvan Nälkä näytöksen yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan ja Suomi-Venäjä-seuran kanssa. Näytöksen jälkeen on keskustelutilaisuus dokumenttiohjaaja Maksim Kurnikovin kanssa.

Elokuvanäytös järjestetään 6.5.2023 kello 14.00 Työväenmuseo Werstaan auditoriossa. Elokuva on venäjänkielinen englanninkielisillä tekstityksillä. Keskustelutilaisuuden ensisijainen kieli on englanti.
Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta dokumenttielokuvan sisältämien kannibalismiviittausten johdosta. (Suomen lainsäädännön johdosta alaikäiset katsojat eivät voi osallistua tilaisuuteen edes huoltajiensa seurassa.)

Vapaa sisäänpääsy.
Voit myös osallistua Tampere sotaa vastaan -ryhmän joukkorahoituskampanjaan ja auttaa kattamaan tapahtuman järjestämisestä koituvia kustannuksia.

https://mesenaatti.me/2904/

Linkin kautta löytyy lisätietoja tapahtumasta englanniksi. Muistakaa kutsua myös ystävänne tapahtumaan!